הייתי בשנה שעברה. יש מספר מאפיות לל"ג וכמובן שיש חובת יידוע.
אני ממהר כרגע אז אפנה אותך לחפש שני דברים:
 
א: דירקטיבת האלרגנים האירופית
 
(החוק לפיו מסמנים אלרגנים כולל גלוטן בכל מוצר מזון שנמכר באירופה ובכל עסק שמגיש שם מזון
 
ב: gluten free barcelona
 
יש מספר מאפיות שמתמחות באפייה ללא גלוטן כמו המאפייה הבאה ליד תחנת פורבנצה:
http://www.glutenfree.cat/
 
לקניית צידה לדרך אני ממליץ על סופר Carrefour שבגודל בינוני ברמבלס, כי יש מדפים ללא גלוטן. בדרכים ניתן לאכול חטיפים כמו 3D או Lays שמצויין עליהם שהם ללא גלוטן ( Sin Gluten).
 
לחווית קנייה אחרת ללא גלוטן אני ממליץ על רשת הסופרים Mercadonna שבה כל מוצר שלא חייב להיות עם גלוטן הופך למוצר ללא גלוטן. הסיבה לכך היא שבתו של בעל הסופר היא צליאקית. כך יש סימון ללא גלוטן על שוקולדים, מסטיקים, מוצרי חלב וכדומה כאשר ברשתות אחרות או שמשתמשים בקמח או שיש חשש להמצאות גלוטן. על הצד הפחות טוב מדובר ברשת ששמה את מוצרי הלל"ג בין המוצרים הרגילים כך שקצת קשה לחפש.
 
כמו בספרד השכנה כך גם בקטאלוניה יש אינסטינקט לשים פרוסות לחום על הצלחת ממש ליד המזון (במיוחד בטאפאס) ולפעמים ממש צריך להתעקש שלא יעשו זאת. בבאר טאפטס אסור לתת לאדם אחד לקחת את ההזמנה ולתת לאדם אחר לשים את המזון על הצלחת כי זה מתכון לפירורים. כמו כן אל תאכלו במקומות עם מלצרים פיליפיניים. או שלא נתנו להם הכשרה בנוגע לאלרגנים או שהמטבח לא מקשיב להם, בכל מקרה הוגשו לי לחמים ומאכלים עם גלוטן ע"י פיליפינים הן בברצלונה והן במדריד. באחד המקרים זה היה לחם וזה לא צויין, במקרה אחר - המלצרית הפיליפינית הגישה שוקו ואמרה בחיוך "בזה יש גלוטן" מבלי להבין מדוע שאלתי.
 
אסור לשתות שוקו שלא מצויין עליו במפורש "ללא גלוטן" כי במותגים המובילים בספרד ( Cola Cao, Paladin ) יש קמח חיטה.
 
כמו כן בבצלונה לא נותנים לצליאקים לאכול גלידה. הסיבה לכך היא שישנו זיהום משני כלשהו במכונות ליצירת הגלידה (יש מרכיבים שקשה לנקות ב100%). תבקשו ללא גלוטן ויציעו לכם את הסורבה בלבד כאילו בקישתם ללא לקטוז וזה מאד מתסכל כי המחשבה היא שהם התבלבלו באלרגן.