האטת זמן ספיגת -הפחמימות לאחר הארוחה:

ויוי 25

Well-known member
האם מנסיונכם תוספת של 3 כפות שמן -זית לארוחה ביכולתה להאט את ספיגתם של הפחמימות לגוף,
וכך עליית הסוכר תהיה איטית לאחר הארוחה ?
 
זה מה שהמומחים טוענים, ולא רק לגבי שמן זית אלא שומן בכלל, אבל אני מציע לכולם לבדוק את התגובה האישית שלהם, כי מסתבר שזה לא נכון תמיד. במסגרת מחקר של מכון ויצמן אכלתי בבוקר יום אחד לחם עם חמאה ולמחרת לחם בלי חמאה והופתעתי לראות שהגוף שלי לא קרא את הכתבות הנכונות והשומן לא משנה את קצב עליית הסוכר (אם כבר, ההי שינוי הפוך אבל זעיר כך שכנראה לא מובהק).
 

ויוי 25

Well-known member
תודה על תגובתך.
אגב,
אני שמעתי מהדיאטנית שיש השפעה להאטת ספיגת הפחמימות בעת הוספת שמן- זית מכבישה קרה,
אני אישית לא הרגשתי זאת ,למרות השימוש הקבוע שלי בשמן - זית איכותי, בכול סוגי הסלטים.
 
"אני אישית לא הרגשתי זאת" - אם את מתכוונת לכך שמדדת ולא ראית את האפקט, את כנראה באותה קבוצה כמוני. לאיכות השמן, וגם לסוג השמן לא אמורה להיות השפעה על זה (אם כי כמובן יש השפעה על עניינים אחרים ואת עושה טוב כשאת בוחרת שמן זית איכותי).
 
למעלה