האם יש המבורגרים צמחוניים ל"ג בארץ ?

Ccyclist

Well-known member
האם יש המבורגרים צמחוניים ל"ג בארץ ?

הכוונה אינה לשניצל תירס טבעול שהוא אמנם ללא גלוטן אך גם ללא חלבון. הייתי ברעננה לפני כמה חודשים והיה מגוון סופרים וחנויות טבע אבל לא מצאתי אף מוצר צמחוני עם חלבון (אני לא מתכוון לטופו, הכוונה להמבורגרים, שניצלים, נקניקיות וכדומה).

האם יש מוצרים של מותג כזה או אחר המתאימים למה שאני מחפש ובאילו רשתות (סופרים או חנויות טבע) הם נמכרים ?

אני מודע שהמגוון באירופה שונה מאד מהמגוון בבריטניה ( אני גר בבריטניה וספרד ובספרד ההיצע זהה לזה שבצרפת) אבל אם יש מותגים כאלו בארץ אני אדע במה מדובר.
 

d a p h n a

New member
לטבע-דלי יש סדרה של המבורגרים טבעוניים מבוססי קטניות

שהם נטולי גלוטן (שאר המוצרים שלהם מכילים סייטן). לא בדקתי את אחוזי החלבון בהם - הוא מבוסס קטניות אז מן הסתם יש שם גם לא מעט פחמימות - אבל הם מאוד טעימים. יש אותם במקפיאים של חנויות הטבע.
&nbsp
&nbsp
 

Ccyclist

Well-known member
תודה, אגגל. בבריטניה יש Quorn והנה תמונת מבחר אירפאי:

ה Soja Sun זה התרגום הספרדי למותג מבוסס סויה וקמח אורז שנמצא בכל מקום בצרפת, וקניתי אותו גם בספרד ואיטליה וקיוויתי שאולי הגיע גם לארץ, אמנם אין עליו סמל ללא גלוטן אבל אין בו לא מרכיבים ולא אזהרה ולכן הוא בטוח יחסית. הנקניקיות והסלאמי הן גרמניות ועל בסיס ביצה. יש גם סוג שלישי של שני המבורגרים על בסיס סויה במספר טעמים בעטיפת פלסטיק שמוכרים בחנויות הטבע בספרד וצרפת (ואני נשבע שקניתי משהו דומה בגרמניה לפני 20 שנה).
&nbsp
השאלה היא אם משהו מכל זה מוכר לגולשים בפורום. מה גם שאני מתכנן לשהות במלון ולצמצם את הבישולים אצל קרובים וחברים למינימום מנומס בהשוואה לביקור שעבר שלי שהיה התארחות.
&nbsp
אני יודע שיש צמחונים וטבעונים בפורום הסובלים כמוני מהמכה הכפולה הזו, הרבה תודה מראש :)

 

d a p h n a

New member
אף אחד מהמוצרים האלה לא מוכרים לי מהארץ

אגב, quorn לא עושה לך בעיות?
גם אני וגם אחותי חוטפות ממנו כאבי בטן.
 

Ccyclist

Well-known member
תודה, Quorn זה קצת מסובך אבל מה שאפשר בסדר בשבילי.

&nbsp
אם את יכולה לצלם מוצרים שמתאימים בחנויות הטבע בארץ זה מאד יעזור.
&nbsp
Quorn היא מבחר מעורב וזה די מסובך.
&nbsp
מוצרי ה"עוף" הבסיסיים ( ללא פירורים וכו') תמיד היו ל"ג וכיום יש להם את הסמל.
&nbsp
ה"טחון" הבסיסי היה מתובל במאלט שעורה רגיל עד 2014 בערך. מ2014 הם משתמשים במאלט שעורה מיוחד ללא גלוטן שלא משפיע עליו אך יש עליו ויכוחים ואנשים שטוענים שהוא משפיע עליהם לרעה למרות שיש את סמל הללא-גלוטן על האריזה, בדומה לעניין שיבולת השועל. מבחינתי המעבר למאלט החדש היה בתיזמון מעולה כי בדיוק גיליתי והיו לי בעיות עם הסוג הישן כששלפתי אותו מהמקפיא.
&nbsp
רוב סוגי הסלאמי שלהם בטוחים אבל צריך לקרוא מרכיבים.
&nbsp
יש להם חמגשיות של "עוף" טיקה מסאלה ושל פאיילה שהם בטוחים וגם נתחי "עוף" ברטבים שונים.
&nbsp
יש להם סוג אחד של נקניקיות שאפשר לאכול, ה Hotdogs האדומות בלבד וכתיירים תקראו מאחור כדי לא להתבלבל עם הסוגים האחרים. אם המלון מציע לכם Sausages של Quorn סרבו לכך כי הם משתמשים בגלוטן כדי להדביק את המוצר הפטרייתי שלהם לצורה אחידה.
&nbsp
ואז החלק הרע:
&nbsp
באותו מותג ואותן אריזות יש מלא מוצרים המשתמשים בגלוטן כדי להדביק, לצפות, או לתבל את המוצר.
&nbsp
כל מוצרי ה"בשר" החום (נקניקיות, המבורגרים, כדורי בשר וכו') מודבקים ביחד בגלוטן חיטה כחלק מהתערובת ולעיתים יש גם תיבול מאלט.
&nbsp
כל המוצרים הטבעוניים שלהם מכילים גלוטן כי ללא שימוש בביצים אין להם דרך אחרת להדביק אותם ליחידות בעלות צורה.
&nbsp
בסלאמי בטעם תרנגול הודו ומילוי יש גלטון במילוי וזה הסלאמי היחיד שלהם שאני יודע שכך.
&nbsp
בכל מוצרי ה"עוף" המצופים בפירורים אלו פירורי לחם רגיל.
&nbsp
בארוחה המוכנה של "פאי הרועים" יש תיבול במאלט השעורה הרגיל הישן שמכיל גלוטן. מעצבן ביותר כי הסבה למאלט החדש היתה מאפשרת לאכול את המוצר.
&nbsp
במוצרי המאפה די ברור שזה בצק רגיל אבל אני מציין כדי שהמגוון יהיה ברור.
&nbsp
אפשר לסמוך על המוצרים עם סמל אגודת הצליאק או הכיתוב "ללא גלוטן" כי תנאיי הייצור חייבים לעמוד בסטנדרטים המתאימים כדי לסמן את המידע הזה על האריזה.
&nbsp
אסור לסמוך על המותג Quorn לכשעצמו, בחנות או אצל מארחים תמיד אפשר לקרוא את רשימת המרכיבים באריזה עצמה, במסעדה או במלון עדיף להמנע מהתענוג המפוקפק של שליחת המלצר למטבח וקבלת תשובות נוסח "זה צמחוני" לפני שבאמת מתעקשים ומקבלים את המידע הרלבנטי (שחובתם לדעת אבל בגלל שזה מוצר נישה הם פחות מודעים)
 

d a p h n a

New member
תודה על התשובה המפורטת, אבל במקרה שלי זה לא קשור לגלוטן

אני ואחותי שתינו לא צליאקיות (אני כאן כי בעלי צליאקי), ואין לנו שום בעיה לאכול גלוטן.
&nbsp
הבעיה שלנו היא עם ה-quorn עצמו. משהו בפטרייה שממנו מייצרים אותו או משהו גורמת לנו לכאבי בטן.
 

Ccyclist

Well-known member
מענייין. האלרגן שנמצא ברוב מוצריהם הוא ביצה.

השאלה אלייך עבורי היא איפה ואם ניתן לקנות אותם בארץ כי לא ראיתי.
&nbsp
הצורה המזוקקת ביותר של המוצר היא ה"תרנגולת" שיש בה הכי פחות מרכיבים משניים וחומרי תיבול. האלרגן היחיד המסומן ברשימת המרכיבים הוא ביצה כך שאם אין לכן בעיה עם ביצים אז את צודקת שהבעיה בפטריה. במוצרים הטבעוניים שלהם אין ביצים.
&nbsp
אם הבעל שלך אינו צמחוני אז הפירוט היה טיפה מבוזבז אבל יש בפורום מגיבים צמחוניים (היו מספיק התייחסויות לסיוט האולטימטיבי: טיסה ביניבשתית כשאין קטגוריה של צמחונים ללא גלוטן) והוא יכול לעזור למי שמחפש מידע כזה על צמחונות לצליאקים בחו"ל.
 

Ccyclist

Well-known member
אזהרה לגבי Soja Sun - נוספה אזהרת "עלול להכיל".

בחורף כשהייתי בספרד לא היתה אזהרה כזו על אריזות המוצר בספרד.
&nbsp
בספטמבר כשביקרתי בצרפת היתה אזהרת "עלול להכיל גלוטן" על אריזת המוצר בצרפת.
&nbsp
המוצר מעולם לא טען שהוא ללא גלוטן, אך אין בו מרכיבים המכילים גלוטן ועד ספטמבר השנה לא ראיתי אזהרה על האריזה. (מצורף: תצלום האזהרה, תפוז החליט להעלות אותה הפוך משום מה)
&nbsp
חבל כי זה מוצר די נפוץ ( צרפת, ספרד, פורטוגל, איטליה ) ואתם יכולים לנחש כמה "קל" לצליאקי צמחוני לטייל ולאכול...

 
למעלה