המלצה לפרגיות על שיפודים בתנור :

ויוי 25

Well-known member
אצלינו יותר מכל דבר ,,,כולם אהבו בארוחות הבשריות את הפרגיות המשופדות בתנור,
זה היה מעולה - ב-כמעט בכלום עבודה הייתה הנאה רבה לכולם: לגדולים וגם לילדים,
וההכנה קלה ביותר:
יש להניח את שיפודי העץ כחצי שעה מראש, בתוך תבנית עם מים ,כך לא יישרפו בעת הצליייה בתנור.
קונים מגשיות של פרגיות ללא עצם,
ומניחים אותם להשריייה לפחות חצי- שעה בקערה רחבה, עם חצי כוס -שמן
ותבלין גריל-עוף, כפית שום כתוש ,כפית פפריקה, מעט כורכום ,פלפל-שחור, ומעט מלח וקצת שמן זית,ולהשרות תערובת זו את הפרגיות,בין חצי שעה ל-6 שעות ההשרייה תשמור על עסיסיות המנות.
ולאחר מכן, מחממים את התנור ל-220 מעלות ל- 10 דקות:
בזמן שהתנור מתחמם, משפדים את הפרגיות המתובלות על שיפודי-העץ ,(אפשר לשפד ביניהם גם כמה בצלצלים קטנים.)
מניחים את הפרגיות המשופדות בתבנית גדולה מעל ניר-אפיה ,ומכניסים לתנור החם ,
ומנמיכים את החום ל- 180 מעלות . (כך ישארו הפרגיות עסיסיות ולא יתייבשו.)

זמן הכנה בתנור כ-20- 25 דקות -הזמן תלוי בעובי הפרגית המשופדת- לאחר השחמה להפוך לצד השני לעוד כ- 10 דקות - עד שיהיה מוכן רך ועסיסי.
נפלא להגיש בתוספת קערת סלט ירוק ,(חסה ,מלפפונים, כרוב וחמוצים.)
ו/או סלט- עגבניות עם עלי -בזיליקום קצוצים, ולידו קערית טחינה.

אני גם קצצתי בקוצץ -המזון:
פלפלון ירוק קטנטן- וחריף
2 חופנים עלי-פטרוזליה ,מעט מלח, 5 שיני -שום, עגבנייה -בינונית-
כף מיץ לימון וכפית שמן -זית.
הכל נקצץ היטב בקוצץ -המזון,והוגש בכלי נפרד כתוספת לפרגיות.
הכול היה קל להכנה - וכל כך טעים!
תכינו גם אתם ותהנו.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה