חנוכה ....

חנוכה ....

חג האורות והקלוריות, הינה לכם מתכון מוצלח של סופגניות, חומרים (40-43 סופגניות) 1/2 ק"ג קמח 1/3 כוס סוכר (50 גר') 1 כפית מלח (10 גר') 3/4 כוס חלב/מים (150 גר') 4 ביצים 175 גר' חמאה 20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם! 1 כף ברנדי אופן הכנה מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב. מוסיפים את הביצים, מלח ולשים במשך 7 דק' במהירות בינונית-איטית. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות. מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפ' החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים. מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר. מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה. מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות. ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים. טיפים להכנת הבצק: חשוב מאוד להקפיד על זמני לישה, קרי: 13 דקות, ולשמור על המהירות האיטית בעת תהליך הלישה בעזרת הוו לישה. מעבר לכך הקפידו להשתמש בקוביות חמאה בטמפרטורת החדש טרם הכנסתם לבצק. . בזמן התפיחה: יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. הכניסו תבנית עם מים לתנור ובמקביל הכניסו גם את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. מהלך זה מאפשר לנו למנוע קבלה של קליפה חיצונית קשה לסופגנייה עם הכנסתה אל השמן. הטיגון: מומלץ להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות, שיאפשר לנו להשתמש באותו שמן לכמה טיגונים. לאחר הטיגון כסו את הסופגניות במטלית בד (מטלית מטבח) על מנת לשמור על המרקם הפריך.
בתאבון ושהיה חג מתוק ושמח לכולם
 
למעלה