טעם שומני מצטרף למערכה

טעם שומני מצטרף למערכה

עד היום עסקו בטעם מלוח, מתוק, מר, ודיברו על החמישי אוממי (חידוד טעמים בעזרת מונוסודיום גלוטמט בעיקר)
היום מתקיים דיבור על טעם "חדש" שהוא טעם שומני.
מסתבר שמבחינים בו בעיקר כאשר הוא בעייתי כלומר במאכלים או מוצרים עם טעם לא טוב.
מענין, לא?
מה במאכילים טעימים הוא מוסווה בטעמים אחרים של האוכל ולא בא לידי ביטוי.
מה אתם אומרים "טעם שומני" של אוכל?
 

קשר חדש

New member
אני מכירה 5 טעמים אחרים

ועוד אחד ששי בתרבות ההודית מכווץ.
5 הטעמים: מתוק, מר, מלוח, חמוץ וחריף.
אצל ההודים יש עוד טעם, שהוא שילוב של מתוק עם חמוץ כמו רימון.
נשמע לי מצוין להוסיף לטעמים גם שומני, כי משהו שומני (משמנת או משמן) יש לו מרקם אחר לגמרי מאוכל שהבסיס שלו הוא לא שומני.
אני אוהבת מאד את הטעם השומני.
 

avi5199

New member
חריף יש שני סוגים אחד שעולה לראש חזרת ואחד ששורף ת'לשון פלפל

בכל אופן קראתי איפה שהוא שחריף זאת הרגשת צריבה ולא הרגשה של טעם.
 
ספרתי 4 ולא רשמתי את הרביעי - חמוץ

חריף אין לו פקעיות טעם ולכן לא מוגדר כטעם. זו כוויה קלה של תאים שיוצרת את התחושה של חריף.
הטעם המכווץ שכתבת הוא ההרגשה של עפיצות שיש בפה שנוצרת לפעמים בטעימת יין או אפרסמון לא בשל.
בכל מקרה לא קשור למרקם.
את אוהבת טעם שומני?
 
למעלה