מאחורי הקלעים

מאחורי הקלעים

להאיר מעוד כיוון-
אני אופה לחמים עם גלוטן ועכשיו מוציאה ליין של גרנולה.
אין בגרנולה קמח. גם לא שומשום.
אבל.... אין סימון על הקוואקר שלי שמעיד על כך שהוא נקי מגלוטן (כלומר צמח, עובד ונארז בסביבה נטולת גלוטן)
וכמובן- הגרנולה נעשית אצלי במאפיה, בסביבה שיש בה גלוטן.
(ושומשום, בגלל הלחם)
כיוון שאינני רוצה להטעות אף אחד, או חלילה לגרום נזק, אני מתכוונת לכתוב "עלול להכיל עקבות מזעריים וכו'...."
אני מניחה שעבור אנשים שרק רגישים לגלוטן- הגרנולה תהיה ממש בסדר, אך לאנשים שהם מש אלרגים- זה לא מתאים בכלל.
בנוסף, אני מבינה שיש רמות שונות של רגישות גלוטנית אצל אנשים שונים, ואני מסיקה מתגובת הרופאה, שייתכן שחשיפה לרמה מסויימת ומזערית של גלוטן תהיה זניחה עבור הילדה. יש חולי צליאק כאלה, ממה ששמעתי.
בכל מקרה, כדאי לשאול את הרופאה מה עומד מאחורי המלצתה, לא?
 

net the jet

New member
המוצר שלך לא מתאים לחולי צליאק. אסור לנו לאכול מה ש״עלול״

להכיל גלוטן, נעשה בסביבה או פס יצור לא נקי מגלוטן.
כמו כן, שיבולת שועל, גם זו שמצוין עליה שהיא נקייה מגלוטן, לא מתאימה לחלק גדול מחולי הצליאק כי מכילה חלבון דומה לחלבון של הגלוטן, וחלק ניכר מחולי הצליאק מגיבים אליו כמו לגלוטן.

מוצר כזה אולי מצאים למי שהחליט מאיזה סיבה ( לא רפואית) לאכול ללא גלוטן.

בצליאק אין ״רמות רגישות״. מי שאובחן כחלולה צליאק חייב להמנע לגמרי מגלוטן בכל צורה.
 

net the jet

New member
צליאק היא לא אלרגיה, זוהי מחלה אוטאימונית

ואגב, לכתוב עלול להכיל זו הטעייה. לפי מה שכתבתהסביבה לא נקיה, מקור שיבולת השועל לא נקי ( שלא לדבר על זה שכמו שכתבתי, שנוי במחלוקת)
בקיצור- לא מתאים לשום חולה צליאק.
בצליאק אין רמות רגישות, כולם, בלי יוצא מן הכלל חייבים המנעות מוחלטת מגלוטן.
 

Ccyclist

Well-known member
אין רמות רגישות. 20 חלקים למיליון זו הרמה המוגדרת בטוחה.

 
למעלה