עזרה באחוזי שומן בהכנת גבינת לבנה ביתית

עזרה באחוזי שומן בהכנת גבינת לבנה ביתית

שלום לפורום.. יש לי שאלה שאני לא הכי בטוחה אם היא מתאימה לפורום זה אך אשמח אם מישהו יודע ויוכל לעזור... אנחנו נוהגים לעשות גבינת לבנה בבית. אנו עושים את הלבנה מליטר וחצי יוגורט שבהם 4 וחצי אחוז שומן. כאשר שמים את היוגורט בחיתול יורדים המים והלבנה מתקשה. שאלתי כמה אחוז שומן יוצא הלבנה לאחר הורדת המים ממנו.. תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.רוצה לדעת אם להמשיך לעשות בבית משום שאוכלת רק עד 5 אחוזי שומן.
 
לבנה בהחלט גבינה טעימה מאד מאד

אולם הטבע נתן את החלב לפרות כדי להזין בו את העגלים ולא בני אנוש. ע"פ תפיסתי מוצרי חלב פרה לא בריאים לבני אדם ואף זמיקים ומחוללי מחלות שונות. מצטער אם קילקלתי לך את התענוג. ומקווה שתרמתי משהו לבריאותך.
 

Dr Rani Polak

New member
אחוזי שומן בגבינה בייתית

שלום תודה על השאלה הכנת גבינה בייתית אינה דרך דרך הכנה מדוייקת ולכן לא ניתן לדעת בוודאו מה אחוז השומן בגבינה שיצרת כמובן שככל שיותר נוזלים יוצאים, כך הגבינה תכיל יותרר שומן בכל מיקרה אם את מתחילה מיוגורט שאחוזי השומן שלו הם 4.5 אחוז סביר להניח שהגבינה שיוצאת הינה מעל 5% שומן רני
 

yoramg007

New member
חישוב פשוט של אחוז השומן

לטולית המקורית שלום, אחוז השומן עולה ביחס הפוך לכמות הלבנה שנישארת בסוף התהליך, אחרי יציאת המים. אם למשל נשארה חצי כמות משהיתה בהתחלה, אזיי אחוז השומן יעלה ל-9%, אבל לא זה הדבר שצריך להוות שיקול, פשוט תוכלי חצי כמות, זה טעים ובריא. בכל מקרה בראייתי כעוסק בריפוי הביורגונומי, לא מאכלים אורגניים למינייהם או מכוני כושר, הם התשובה בשמירה על בריאותנו, המפתח קשור להשפעת ''המשלים האנרגטי'' עלינו ועל אודותיו אפשר לקרא בקובץ המצורף בברכה, יורם גני
 
למעלה