יש שני אופנים: 1- כמו אורז- לטגן מעט בשמן ואז להוסיף כמות מים כפולה (בערך, כדאי בכל אופן להסתכל ולראות אם צריך להוסיף אח"כ עוד) עד שהיא תופחת ומתרככת (משהו כמו 20 דקות). 2- כמו פסטה- פשוט לשים במים רותחים גם לאיזה 20 דקות... (ככה אני עושה).
כאשר מתבשל לבד כתוספת לסלט, יש אפשרו ת לבשל אותו עם עדשים ואז 1 קינואה, חצי עדשים,- לטגן במעט שמן בצל, גמבה אדומה, להוסיף אותם לטיגון קל- בכדי לתת להם אנרגית חום, ואז מוסיפים מים, לכמות הנל 3 כוסות מים, בתאבון,