שאלה לגבי התוכנית

nesher5

New member
שאלה לגבי התוכנית

שלום לכם
ידוע שמאסטר שף היא תוכנית עם מתכונים לא כשרים ואין הפרדה בין בשר לחלב
לא שזה מפריע לי
אבל לדתיים שמשתתפים בתוכנית זה לא הפריע?
לא ראיתי כל תוכנית ותוכנית
אבל אף פעם לא הייתה התנגשות בין בשר וחלב של איזה משימה וזה התנגש עם הדתיים?
תודה לעונים
 
תשובה חלקית ביותר-

עד כמה שראיתי,הקפידו שהמשימות תמיד לא תחייבנה ערבוב בשר וחלב,או לחילופין,לא היתה 'משימת לבוסטרים' וכו.

אני גם תוהה,אבל תהיה קצת אחרת- איך שומרי הכשרות,טועמים את המנות של עצמם ?... אם אין כלים מסומנים,אז יתכן שקיבלת היום סיר,שאתמול או לפני שבוע,מישהו בישל בו מנה של חלב ובשר...או,מנה חלבית כשרה,ואתה היום מבלי דעת,מבשל בו מנה בשרית כשרה. גם זו,כידוע,בעיה מבחינה של שמירת כשרות...
אגב שים לב- שני אנשים מהגמר של השנה שעברה היו שומרי כשרות...
ריקי שומרת כשרות גם היא... ואני מהמרת עליה כעל פינאליסטית.

היתה משימה אחת בה רושפלד הביא מנה 'להשראה',(רק להשראה,לא כמשימה) ואז הוא ידע וצין,שג'וש יהיה מנוע מלטעום (ואני חייבת להגיד ,לזכותו של רושפלד,שהוא ציין זאת לא בציניות,לא בלגלוג,אלא כמו כל אדם,שמבין שלפניו אדם עם עקרונות וערכים מסוימים,שחשובים לו,ויש לכבד)
 

nesher5

New member
הבנתי אותך, גם לך יש טיעון נכון

באמת מה קורה עם ההקפדה הזאת של הכלים?
פתאום רואים מסכים ותוכנית בישול ואומרים לעצמם "טוב נו רק פה"?
חח זה לא לעניין בכלל
 

tym10

New member
עוד חלקיק תשובה

יש דבר שנקרא בן יומו. ז"א שאם בישלו באותו סיר חלבי ובשרי באותו היום התבשיל טרף והסיר צריך ליבון. אבל אם עברו 24 שעות מאז הבישול האחרון התבשיל כשר! גם אם הסיר בשרי ובושל בו תבשיל חלבי (וכן להפך) לגבי הסיר -אני לא יודעת.
עם סכינים הבעיה חמורה הרבה יותר. לא מכירה בדיוק את הכללים אבל אם חותכים משהו חריף כמו בצל בסכין חלבית הבצל יהפוך חלבי.
אגב בעונה הקודמת ראו את ג'קי "מכשירה" סכינים עם ברנר.

ועוד משהו עפ"י ההלכה לא רק שאסור לאכול טרף, גם אסור לבשל או למכור.
 
הוספת נקודה חשובה

ששכחתי ממנה לגמרי- לפי ההלכה,אי אפשר לבשל טרף.

לגבי הסירים,ככל הידוע לי,לפי מנהגי האשכנזים,(שאותם אני מכירה יותר מקרוב...) לא תספיק שהות של 24 שעות. ועוד משהו- יש פרקים שמצולמים אחד אחרי השני,אני יודעת כי שמתי לב שלפעמים מיכל באותו בגד שלבשה בפרק שלפני... כלומר, ההשערה שלי ממה שראיתי,שלא תמיד עוברות לפחות 24 שעות בין פרק לפרק...
הסירים הם רק דבר אחד,יש את עניין הצלחות,שאותן אגב לא ממש אפשר להעביר הכשרה. כלי חרס למשל,יוכשר עי' שבירה...

זה המקום בו אני חייבת להזכיר לעצמי ולכם... שאינני מוסמכת כלל לפסוק בנושא... ולכן התשובה שלי היא כאמור חלקית :) ויתכן גם,שאני טועה ומטעה בדבר או שניים.(וסליחה מראש...)
 

tym10

New member
גם אני שמתי לב לבגדים של מיכל

וחשבתי לי כמה יפה שהיא פשוטה ו"ממחזרת" בגדים בתוכנית טלויזיה.
ואז שמתי לב שגם המתמודדים בעיקבותיה.
פה חשדתי.
 
אין דבר כזה,שאשה

תסכים להופיע בטלויזיה שוב ושוב באותו בגד.... :)

העלית חיוך על פני :)
 

הדסהש1

New member
השידור הוא לא ישיר.אולי עושים 2 תכניות

ומשדרים שבוע אחר שבוע....
 
זה בדיוק מה שאמרתי...

מצלמים באותו יום יותר מתוכנית אחת,אח'כ משדרים את זה לפי לוח שידורים שנוח לקשת. יש הרבה סדרות שעושות כך,כי כל סדרה מחייבת סט שלם של תפאורה,ואם כבר מקימים אותה- מנצלים את זה לצילום של יותר מאפיזודה אחת.
 

חוטהשני

New member
בדיוק הערתי למטה לגבי סיר בן יומו - אצל אשכנזים הכלל הזה לא תופס...
 
על מי חל האיסור ומי קבע אותו?

שלום
כל מי שמקפיד בקיום מצוות השם, ובמיוחד את מצוות הרבנים שפרשו את דבריו (שנכתבו ע"י אנשים) - שיהנה.
ובאשר אילו שעבורם טריפה זה חרדי שמקיים מצוות אך לא משרת בצבא, לא עובד, וחי על חשבוני, אנשים כמוני למשל, שחושבים שהחרדי הוא פרזיט (טפיל ולכן הוא לא כשר!)
ולכן אין לי כוונה לחתוך אותו בסכין ואח"כ לחתוך בצל, או חס ושלום לבשל אותו!
לכן אני יכול להבין איך חרדי מתיחס לחזיר. כמו שאני מתיחס לחרדי: הוא לא נכנס לי למטבח או לצלחת.
לגבי מאכלים כמו קוויאר (אמיתי מדג החידקן), שמפניה צרפתית, פירות ים, או אפילו חביתה עם ביקון, צלעות
ועוד...הם כולם מעדן.
 
פרזיט

שלום
זה לא אני!
זו ההגדרה של מילון אבן שושן או ויקופדיה:
טפיל זה מי שחי ע"ח מישהו אחר.

מה שלא מובן לי, זה איך יכול להיות שלא עשית צבא, את לא עובדת, חיה טוב מבלי לעבוד, ועדין עצובה?
תנסי לעבוד, ואולי תגלו שזה טוב. פעם כתבו בשערי המקומות בהם באו היהודים: "העבודה משחררת".
ויש בזה משהו.
העבודה שלכם תשחרר אותנו מעולכם.
 

kriz

New member
מאיפה החלטת שהיא:

לא עשתה צבא
לא עובדת
חיה טוב מבלי לעבוד??

אני מבקשת לשמור על תרבות דיון
 
סליחה


שלום
אני לא החלטתי שום דבר.
היא כתבה שהיא עצובה מפני שאני קורא לה פרזיט. הפוסט שלי לא פנה לאף אחד, ובמיוחד שאין שמה מופיע בשרשור עד לאותה נקודה.
אז היא נכנסה וכתבה שהיא עצובה כי כתבתי...או מה שנקרא בעברית: על ראש הגנב בוער הכובע?
ההגדרה אינה שלי. אני רק משתמש בה כמו כל הציבור הדובר עברית.
מכאן והלאה, זוהי הסקת מסקנות של מי שקורא ומתיחס.
הכתיבה לא היתה אישית, ואם מי מהקוראים רואה עצמו כמי שהדברים נכתבו עליו - זו הבעיה שלו.
צר לי עליהם.
 

מרים 73

New member
אני חרדית

עובדת ומשלמת הון של מיסים
בעלי עשה צבא(חרדי מבטן ומלידה)
עובד ומשלם מיסים
הבן שלנו מתגייס בעוד שנה לעתודה.

ולא הייתי רוצה לא לעבוד.
 
מצויין

שלום
אז מה הבעיה שאני מלין על אחרים, שלא משרתים ולא עובדים ולא משלמים את חובם למדינה?
הם חיים על חשבונכם כמו על חשבונם של כ"א אחר שעובד ומשלם מיסים (כולל אותי).

בנוגע לנושא האמיתי שעליו הפורום היה שמח לדון: אוכל,
אני מעולם לא אמרתי לחרדי מה לאכול.
אני מצפה שלהם תהיה רגישות דומה לאילו שאוכלים דברים שהם לא נוהגים לאכול.
אני לא זוכר שמישהו חילוני התרעם אי פעם על שהראו ב-TV אוכל כשר, או שהראו איך מבשלים אותו.
לא מצות בפסח, או מיני מאכלים יהודיים אחרים.
אז למה אני קורא פה דיון שני (מאז שאני גולש פה) שדן בסוגיה למה מראים אוכל לא כשר בתוכנית?
והתשובה: כי יש אנשים, אזרחי מדינת ישראל שכן אוכלים כזה ואותם זה מעניין.
 

gute 1

New member
איך אתה יכול להשוות?

חרדי/ דתי לא אוכל אוכל כשר אבל חילוני אוכל גם כשר וגם לא כשר, כך שזה לא בר השוואה ולכן אין סיבה שהוא יתרעם על כך. תנסה להשוות את זה לאוכל שחילוני לא יאכל. למשל חלקי אדם (שראיתי תוכנית שהראו בה מישהו אוכל חלקי אדם) ואז אולי בכלל זה יהיה בר השוואה
 
למעלה