רונני, תשובה לי אליך,
בגדול, גירסה ב` יותר מדוייקת, אבל גם היא לא ממש מדוייקת. ג`יגר מסורתי מכיל שני צדדים: הצד הגדול, הנקרא ``ג`יגר`` מכיל אאונס (Ounce) וחצי שזה 44 מ``ל. זה מעט פחות מהמנה המקובלת בישראל שהיא 50 מ``ל. הצד הקטן נקרא ``פוני`` והוא מכיל בדיוק אאונס אחד, שזה 30 מ``ל. יעני חצי מנה בישראלית. עכשיו, למה אני מבדיל בין מנה ישראלית לאחרות? כי באירופה וארה``ב נהוג למזוג מנה של אאונס, להבדיל מישראל בה נהוג למזוג מנה בת 50 מ``ל שהיא כפולה בגודל. בגלל זה, אגב, שיטת הדאבלים הנהוגה בחו``ל לא אוכלת בארץ. כי דאבל שלהם, זו מנה שלנו. ודאבל שלנו, זה כבר יותר מדי...