שאלה

שאלה

אבא שלי בן 61 וחולה בפרקינסון כבר 11 שנים. המצב שלו הולך ומתדרדר ויש לו עוד כמה בעיות שכוללות היצרות עורקים. הוא עבר ניתוח מעקפים ועכשיו נסתם לו אחד העורקים הראשיים שמעבירים דם ללב. העניין הוא דבר ראשון שהוא עדיין נוהג. כמו משוגע. ממש פחד אלוהים לנסוע איתו. הוא מסכן לא רק את עצמו אלא גם נהגים אחרים על הכביש. הוא נוהג באימפולסיביות וגם בחוסר זהירות. גם התגובות שלו איטיות. הוא כבר עבר תאונה קשה שניגרמה שלא באשמתו, ואני לא יודעת איך לגרום לו להספיק לנהוג. דבר נוסף, הוא חי עם איזו אישה מפלצת שהשתלטה לו על החיים. יותר נכון על הכסף. ולא חסר. עכשיו היא גרמה לכך שהם יעברו לדירה חדשה שכמובן כבר רשומה על שמה. והעניין הוא שהיא לא מתייחסת למגבלות שלו שהולכות ונהיות חמורות יותר. הם קנו בית בקומה שניה, כלומר עד לבית יש לפחות 25 מדרגות, ולו זה קשה. נראה לי שהוא כבר איבד את שיקול הדעת. לפעמים, שעות אחרי שמתפוגגת השפעת התרופות הוא מתחיל לדבר שטויות. משפטים שלא קשורים לכלום. הזיכרון שלו עדיין בסדר, אבל נראה לי שהוא נשלט ומתומרן ע"י האישה שלו. אני חוששת שבבוא היום, כשהוא יזדקק לכסף כדי להתאשפז במוסד סיעודי, האישה שלו תשתלט על הרכוש ותזרוק אותו לכלבים. מה אפשר לעשות ?
 
כמה דברים

קודם כל מה שתיארת על התפקוד שלו - אני כל כך מבינה על מה את מדברת. זו באמת תחושה קשה לראות כך את אבא. וכשמצטרפת לזה גם אישה שלא רואה את מה שאת רואה, זה בטח קשה כפליים. קבלי
לעידוד. ובקשר למה ששאלת: בעניין הנהיגה - אולי תדברי עם הרופא שלו, שיאסור עליו לנהוג. אבא שלי היה אחראי מאוד בעניין הזה, ועוד הרבה לפני שאמרו לו הוא בעצמו הרגיש שהתגובות שלו לא מספיק מהירות והחליט להפסיק לנהוג. ברור שזה קשה. לכל אדם קשה לקבל את המגבלות שלו, אבל אם הוא מסכן את חייו וחיי אחרים חייבים לעשות הכל כדי לעצור אותו. ואם את אומרת שהוא כבר מאבד את שיקול הדעת, זה אומר שהמצב מחייב התערבות. אין טעם לנסות לשכנע, ולהסביר הגיונית שזה לא טוב. מישהו בעל סמכות צריך לאסור עליו את זה. בעניין האישה - זו באמת בעיה, אבל במצב כמו שאת מתארת יש ממילא צורך במינוי של אפוטרופוס. האם היא אשתו, או "רק" חיה איתו? אם אינה אשתו באופן רשמי, אתם (הילדים) ודאי יכולים לתבוע את האפוטרופסות, אם היא אשתו - אני לא יודעת מה אומר החוק בעניין. אבל ברור שיש גם לכם מילה. לדעתי אסור לבזבז זמן, וכל עוד יש לו מילה כלשהי - להעלות דברים על הכתב, כדי שלא יהיו בבוא היום סיבוכים בבית משפט. לדאוג שהוא יכתוב (או יחתום על מסמך) שאומר מה הוא רוצה, ולפנות למי שמוסמך לטיפול במינוי אפוטרופוס.
 
היי , לגבי הנהיגה לדעתי פשוט קשה

לו לקבל את זה שהדברים הרגילים שהוא עושה ביום יום הולכים להשתנות , אבל אם באמת הוא הגיע לזה שהוא מהווה סכנה לעצמו ולסובבים לו אתם חייבים לעשות עם זה משהו. או לשבת ולדבר איתו על העניין, או פשוט להסביר את מה שכתבת כאן לרופא שלו ושפשוט יאסור עליו להמשיך לנהוג. לגבי האישה - אויש זה הרגיז אותי כ"כ לשמוע. זה נושא מאד רגיש , כי ללכת ולדבר איתו עליה לא נראה לי שיש טעם . אולי כדאי להתייעץ עו עו"ד בנושא ולראות מה ניתן לעשות. מבינה אותך מאד לגבי המצב הבריאותי, לא קל לראות את אבא במצב כזה.
 
למעלה