מאחלת לכולכם פסח שמח

מיכי 10

Member
מאחלת לכולכם פסח שמח


וכשר (למעוניינים:)), וחג אביב שמח ופורח


 

Eldad S

New member
תודה, מיכל.

מצטרף לברכות לכולם.
תודה רבה על התצלום היפה.
 

DoronModan

New member
חג שמח

ניכר שהתמונה צולמה בערב המוקדם (?)
אני בטוח שלמחרת בבוקר הם נפתחו.
תמונה יפהפיה ואמן שנזכה לפריחה כזו גם בחיים!
 

מיכי 10

Member
נכון. וכן, אמן. האמת שהפרחים האלה כנראה מרגישים אותי.


הם מנמנמים אצלי הרבה, כנראה מרגישים שלישון, זה מה שהכי בא לי.


אז עכשיו הערתי אותם וצילמתי שוב.

 

מיכי 10

Member
והנה עוד פרחים.

חמישה מתוך עשרה צבעונים תרבותיים, ששלחה לי אחותי אתמול לכבוד החג

אתמול הם עוד היו סגורים לגמרי לגמרי.

 

DoronModan

New member
לא עדיף לשתול אותם באדמה?

וקראתי שכוסמת זה פרי. או ליתר דיוק זרע של פרי. האמנם? זה הרי לא עץ כוסמת.
 

מיכי 10

Member
כרגע בוודאי שלא עדיף לשתול את הצבעונים באדמה, כי הם סתם

ימותו. הרי עקרו ומכרו אותם - חקלאים מעוטף עזה! - כדי שישמשו לקישוט הבית.

רק אחרי שהפרחים ינבלו, אוכל לחשוב על שתילת הבצלים באדמה, אבל אין לי כל כך איפה, כי מדובר בעשרה בצלים, וכבר אין לי האדניות הגדולות שהיו לי פעם. הן התחילו להתפורר אחרי המון שנות שמש קופחת, וביקשתי מהבן שלי להוציא אותן ולזרוק לפח.
אז יש לי רק כמה עציצים. אם היה מותר לנסוע, הייתי מביאה לגינה הענקית של אחותי, ושותלת אותם שם...
*~*~*~*~*~*

ולעניין הכוסמת, כפי שכתבתי לך זה עתה בפרטי, הכוסמת המשמשת לאפייה ולבישול, אלה זרעים של עשב הכוסמת (ממשפחת הארכוביתיים), והיא איננה סוג של דגן, וגם לא קטניות! אגב, הכוסמת נחשבת למזון בריא מאד.

ואם כבר בפסח עסקינן, הכוסמת אפילו כשרה לפסח! אומנם רק לאחינו הספרדים (אבל אני כבר משתייכת אליהם, אל אוכלי הקטניות האלה, מאז שהתחתנתי עם אחד מהם).

אגב, אורז, שאף הוא מותר בהחלט לספרדים בפסח, אני בכל זאת לא אוכלת, ובזה שומרת על מנהג בית אבא. למה? כי אני יכולה לוותר בקלות על אכילת אורז גם למשך שנה, שנתיים, ולא לחוש בחסרונו. אז למה לי לאכול אותו דווקא בשבוע האחד של פסח? כך שגם בבית חמותי ז"ל לא אכלתי אף פעם אורז, וגם בבתי הילדים שלי, שיחיו, לא נגעתי ולא אגע באורז בחגי הפסח.

לעומת זאת, האשכנזים, שרואים כמעט בכל מה שזז קיטניות, גם כאשר מבחינה בּוֹטָנית אלה מוצרים שרחוקים לגמרי מלהיות קיטניות (למשל גרעיני חמניות, שומשום, תירס, קימל. וגם פשתן וחרדל, כי שניהם גדלים בתרמילים, כדוגמת קיטניות), הכוסמת לא נחשבת כשרה לפסח.

כלומר, הכוסמת כשרה לפסח רק לאוכלי קיטניות (מזכיר לי כאילו "אוכלי נבלות"
).

אגב, הפחד של האשכנזים מקיטניות בפסח, יש לו סיבות, כמובן. מבלי להיכנס לכל הנושא, אוֹמר רק בקיצקיצור, שזה נובע בעיקר מהחשש שלתוך הקיטניות האמיתיות (כמו למשל אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, מש וכו'), יגיעו בטעות זרעים של מיני דגנים, אשר חמישה מהם נחשבים לחמץ גמור, ואסורים, על כן.
ובבישול הקיטניות, יחמיצו גרעיני הדגן האלה, ויהפכו את התבשיל לחמץ.

יש עוד המון דברים מעניינים בנושא רחב זה. מעניינים באמת, אותי לפחות. אבל אחסוך מכם, כי זה כבר יותר מדי
, מה גם שרוב משתתפי וקוראי הפורום, אינם דווקא "דוסים", אז אולי לא אכפת להם.


והמשך חג שמח לכולכם בבתים
 

מיכי 10

Member
הנה חמישה מעשרת הצבעונים, אחרי שקצת הזדקפו ונפתחו.

הסרט האדום שמעליהם, מסמן שבתוך אותו ארון במטבח נמצא החמץ שנמכר לגוי.
(כמובן לא 'חמץ גמור', אלא מוצרים רגילים, שפשוט אין להם הכשר לפסח. כמו למשל מבחר גדול של קטניות, קקאו, קפה, סוכר, תבלינים שונים וכד').

אגב, למרות שנהייתי "אוכלת קטניות", אני לא קונה ולא מבשלת קטניות בפסח. אבל אוכלת מוצרים אשר מיועדים לאוכלי קטניות בלבד. כמו לדוגמה מילקי קל, והשנה לראשונה גם קורנפלייקס, וכו'.

 

מיכי 10

Member
ביום שישי, היו באתר "תפוז" המון הפסקות לצרכי תחזוקה, שבגללן

לא היה אפשר להיכנס לפורומים.
אז לא הצלחתי אתמול להעביר תמונה שהתכוונתי, בה צילמתי שקית של קורנפלייקס כשר לפסח - לאוכלי קיטניות.

רק בגלל תקופת הקורונה קניתי אותו. אחרת לא הייתי מעלה בדעתי לחזור פתאום לאכול קורנפלייקס, שכבר הרבה מאד זמן אני נמנעת ממנו. :)
מה שנחמד, שקורנפלייקס "תלמה" של פסח, בכלל לא דומה לקורנפלייקס הרגיל שלהם (שאותו אני ממש לא אוהבת), אלא מזכיר את זה של קלוג'ס, האהוב עלי מאד.

בינתיים, לא בכוונה, אני עושה פרסומת (טובה ולא טובה) ל"תלמה".


 
למעלה