עוגת בננות ושוקולד כשל"פ, רותם ליבזון

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
השתמשתי בשמן אגוזים במקום בשמן זית ואפיתי באינגליש קייק ממתכת (לא חד"פ, גדולה יותר). כל היתר לפי המתכון.

עוגת בננות בחושה עם שוקולד, רותם ליבזון​

מצרכים​

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • חצי כוס סוכר חום או לבן
  • כוס וחצי קמח שקדים (או שקדים טחונים)
  • 3 בננות בשלות מעוכות במזלג למחית גסה
  • חצי כוס שמן זית
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית אבקת סודה
  • שלושת רבעי כוס שוקולד ציפס
  • כפית תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה​

1 בקערה טורפים היטב עם מיקסר או ידנית את הביצים והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה.
2 מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב היטב עד שהוא נטמע, מוסיפים את כל שאר המרכיבים וחוץ מהשוקולד ממשיכים לערבב.
3 מעבירים לתבנית אפיה משומנת (איזה שאתם רוצים, אינגלייש קייק או עגולה)
4 שופכים את השוקולד ציפס לתוך התערובת ומכניסים לתנור על חום של 170 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות או עד שהעוגה שחומה ואפויה היטב.
  • אם רוצים עוגה לא כשרה, מחליפים את השקדים בקמח רגיל, כוסמין או כל קמח אחר שאתם מעדיפים.
  • מפדרים את השוקולד ציפס בכף קמח כדי שהם לא ישקעו לתחתית העוגה.
  • אפשר להחליף את השמן זית בשמן חמניות
 
למעלה