בקשת מתכונים למרקים קרים

agibagi

New member
בקשת מתכונים למרקים קרים

שחסרים בתפריט של הפורום. אני מאוד אוהבת. היינו אצל דודה בניו-יורק לפני כמה שנים והיא עשתה מרק קר חלבי MEGYLEVES יש לכם מתכון טוב ?
 
מרק דובדבנים קר גירסה אחת

יש המון גירסאות. זו הגירסה שהיתה אצלנו בבית. אפשר להוסיף קינמון. לוותר על הביצה והקמח. ובקיצור "לשחק" עם המתכון. המצרכים: 800 גר' דובדבנים (2 אריזות בדרך כלל). 4 כוסות מים 1 כוס סוכר 2 כפות מיץ לימון 1/2 כוס יין אדום יבש 1 שמנת חמוצה 1 ביצה 1 כף קמח להכניס לסיר את הדובדבנים, המים, היין וקליפת הלימון ולהרתיח. להנמיך אש ולהמשיך לבשל עד שהדובדבנים יתרככו והסוכר נמס. לטרוף יחד ביצה שמנת וקמח. להעביר מהמרק החם לקערת השמנת כמה מצקות מנוזל הדובדבנים, לטרוף היטב למניעת היווצרות חביתה, להשוואת טמפרטורות. להוסיף את תערובת השמנת למרק ולערבב היטב, להביא לסף רתיחה, לכבות את האש ולצנן היטב. להגשה ניתן להוסיף לכל צלחת/קערית כף שמנת חמוצה ועלה נענע לעיטור. וקישורים למתכונים אחרים: מרק דובדבנים הונגרי 1 מרק דובדבנים 2
 

orlu

New member
מרק עגבניות תערבבי בקבוק מיץ

עגבניות עם רביון תוסיפי לימון קרח וגרגרי פילפל שחור סבבי בבי יש מרקי קישואים קרים שעועית צהובה.... אין זמן אנסה מאוחר יותר
 
מרק חמציצים soskaleves

אני לא יודעת אם זו הגירסה ההונגרית האמיתית. לצערי לא לקחתי מתכון מאמא כשעוד יכולתי. אבל התגעגעתי וניסיתי לשחזר את הטעם מכמה מתכונים ותוצאה מעולה בלי קשר לאותנטיות...העיבוד למתכון של אריק חכימי. המצרכים: 50 גר' חמאה 1 בצל בינוני קצוץ דק 3 תפוחי אדמה בינוניים ½ 2 ליטר מים 1 כף מרק פרווה בטעם עוף (ניתן לוותר) 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור טחון 3 כפות חומץ בן יין או חומץ רגיל 1 כפית סוכר 1 מארז חמציצים (קופסת פלסטיק מהסופר), כ ½ קג' שטופים וקצוצים לרצועות 1 חלמון 1 מיכל שמנת חמוצה 1 מיכל יוגורט. ההכנה: בסיר גדול להמיס חמאה. להוסיף בצל קצוץ ולטגן עד לשקיפות. להוסיף מים ותפוחי אדמה חתוכים. לבשל עד לריכוך תפוחי האדמה. להסיר מהאש ולרסק את תפוחי האדמה בבלנדר מוט בתוך הנוזל או לסנן ולמעוך לפירה ואחר כך להחזיר לנוזל. להוסיף תיבול ואת החמציצים ולהמשיך לבשל כ 10 דקות. לערבב בקערה חלמון שמנת ויוגורט. להוסיף תוך טריפה מצקות אחדות מהמרק החם להשוואת טמפרטורות. לשפוך למרק את תוכן הקערה ולהביא את המרק לסף רתיחה. לכבות האש. לקרר שעות אחדות, רצוי לילה, במקרר.
 

ronymp

New member
טוב ...... אז כמה תשובות + מתכונים

1 - בעניין הדובדבנים ...... אין כמו מרק דובדבנים קר + שמנת לבישול (קרם-פרש , או שמנת מתוקה) פשוט לבשל איזה שני צינצנות שימורים + סוכר + מקל וניל + מעט לימון + העשרה עם שמנת מתוקה/קרם-פרש - ה-"העשרה" לפי הטעם לפי הטעם . מה שרציתי להגיד בעניין הדובדבנים - זה שכעת זו עונת הפרי הנפלא הזה ובהחלט שניתן להכין את זה בגרסאות מוצלחות יותר מהפרי הטרי ועוד עיצה - ניתן לעשות אחלה בילוי/יום כיף/סוף שבוע/לילה בצפון כשלמחרת אפשר ללכת לקטיף דובדבנים עצמי - באחד מהמטעים שבאיזור קיבוץ עין-זיון הוא בעל המטע הגדול ביותר - וידוע בקטיף עצמי . סתם הצעה לבילוי - ותחשבו על זה ..... 2 - מישהו שאל על מרק קר .....
אז אני מת על מרקי הקיץ הקרים - ועושה הרבה כאלה מפירות שונים בעיקר מתפוחים(גרנד) , מישמשישים , שזיפים אדומים ועוד ..... אבל דוקא בא לי להביא לכם מתכון "מיוחד" ...... שישמע מוטרף וזה מתכון שחרוט לטובה בזיכרוני - עוד משעורי הבישול בביה"ס היסודי מתכון מפליא בפשטותו , וטעים
מרק קישואים קר **************** כ-8-10 קישואים בינוניים , קלופים , חצויים באורך ל-2 . פורסים את חצאי הקישואים לפרוסות של 2-3 מ"מ מבשלים בסיר מים של כ-4 ליטר ( פי 3 בגובה מהירק ) ממתינים עד שהקישואים שקופים מוסיפים מיץ מלימון אחד מוסיפים כחצי כוס סוכר - או יותר ( לפי הטעם האישי ) מוסיפים שקית וחצי של פודינג פירות (אדום) שערבבנו והמסנו בכוס מים קרים מרתיחים ומבשלים עוד כרבע שעה מצננים ו ....... ורצים להעביר את המתכון הלאה - לחבר'ה
בתאבון ו-
- רוני
 
מרק דובדבנים קר טומי לפיד

2 קופסאות דובדבנים משומרים מגולענים 4 כוסות מים חצי כוס סוכר 1כפית קינמון 1 כף מיץ לימון טרי 2 כפות קמח 1 שמנת להקצפה קליפת לימון מגורדת
 

עב

New member
איזה מרק טוב!

איך האיש שלי נאלם דום כשהזמנתי מרק פירות קר לארוחת הצהריים. הייתם צריכים לראות את הפנים שלו....
 
זה התנק הנה ההמשך

שמים את הדובדבנים עם המיץ מוסיפים את המים בסוכר הקינמון והלימון מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות בנתים מערבבים את הקמח עם מעט שמנת לתערובת חלקה מוסיפיםויוצקים לאט לתוך המרק מבשלים יחד על אש נמוכה 3 עד 5 דקותאו עד שהמרק יסמיך בוחשים מדי פעם מוסיפים קורט קליפת לימון מגורדת ומוסיפים סוכר לפי הטעם אפשר בעונה להשתמש בדובדבנים טריים 750 גר דובדבנים עם כוס סוכר ומאריכם את זמן הבישול השאר אותו דבר בתאבון
 

agibagi

New member
תודה לכם חברים

באמת כל המרקים, הדובדובנים והקישואים נשמעים אחלה טעימים. נראה מה תגיד המשפחה הטוניסאית שלי. אם אני אעשה ניסויים , רק מקווה שבסוף לא אני אצטרך לאכול הכל לבד
שוב תודה
 
מרק דובדבנים בקלי קלות

אני יכולה לחסל לבד לבד את כל התכולה. המרק הזה תמיד עולה על שולחננו בחג השבועות. מתכון: מרק דובדבנים קר בקלי קלות רכיבים: 2 צינצנות דובדבנים מגולענים חמוצים, תוצרת הונגריה או רומניה מים סוכר (בערך כוס) 2 שמנת חמוצה אופן הכנה: שמים בסיר תכולת 2 צינצנות דובדבנים (לקנות רק ללא חרצנים!) . להוסיף מים לסיר בחישוב של 3 צינצנות דובדבנים מרוקנות מהדובדבנים ומלאות במים. להוסיף כוס סוכר (או לפי הטעם, המרק צריך להיות מתוק), להביא לרתיחה קלה, לבחוש היטב עד שהסוכר ימס ולכבות. לשים בקערה גדולה 2 שמנת חמוצה, למזוג פנימה מצקת מלאה של מרק חם ולערבב היטב , להמשיך לערבב פנימה את המרק עד להמסה מוחלטת של השמנת. לאחסן בקערה מכוסה במקרר כ-24 שעות. להגיש צונן מאד. הערות: לפני ההגשה לערבב היטב. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
ודרך אגב כולם בשוק שזאת מנה ראשונה

בן זוגי לא מסוגל להבין כיצד מגישים מרק מתוק כמנה ראשונה, לכן זה מהווה אצלנו קינוח... אמא שלי הכינה גם מרק פירות עם חלב כמנת פתיחה שאבי ז"ל היה משוגע עליו ואני לא הייתי מוכנה ליגוע בו. אנסה לבדוק אם היא זוכרת את המתכון.
 
בטח מכירה את המרק הקר הספרדי

גזפצו שמאוד פשוט שמים בבלנדר את כל הירקות: פלפל, עגבניות בצל שום מלפפונים מקבצקבצים עם שמן זית מיץ עגבניות ומיץ לימון מלח לפי הטעם וואלה בתיאבון! גם מרק מלפפונים קר עם שמיר ורויון ושמן זית הכל בלנדר.
 

עב

New member
את הגספצ'ו מעולם לא הבנתי

תמיד נראה לי כמו סלט ירקות טחון... סליחה אם זה חילול קודש. אצלנו אכלו מרק דובדבנים קר לפתיחת הארוחה. מה אומר לכם, מבחינתי אפשר להגיש אח"כ גומבוץ גבינה ופאלצ'ינטה וזאת ארוחה לתפארת.
 

יוליקה

Member
מנהל
איך יכולתם לשכוח

HIDEG TEJFOLOS KRUMPLI LEVES המתכון שלי אפילו התפרסם ב-YNET http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-6784,00.html קיראו גם את ההערות כי שכחתי את הפטרוזיליה. אצלנו אין קיץ בלי המרק הזה.
 
דוקא מאוד טעים לחיך

כמו סלט ירקות בעררכי התזונה שלו . מה רע לאכול כמות נדיבה בתור מרק .בקיץ מאוד חשוב לאכול דברים מלוחים ביגלל החום שגורם לאיבוד מלחים . למה ירקות טחונים הם לא טובים ? יש אפילו שמכינים פירה מירקות למרק נזכרתי במרק מפורסם צרפתי ה"וישיסואז" מכינים אותו מתפוחי אדמה וקרישה אחרי בישול טוחנים ומוסיפים שמנת חמוצה מלח ופלפל לבן גרוס, וזורעים עליו עירית קצוצה כמובן מגישים קר .
 

agibagi

New member
../images/Emo51.gif טומי !

אין כמוך בזריזות. ותודה לכם חברים.
 

Szasinko

New member
Hideg Tökleves מרק קר מקישואים

Hideg Tökleves מרק קישואים (קר) 750 גרם קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות. 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות, או קצוץ 1 גבעול סלרי, קצוץ דק (עלים+גבעול) 1 בצל, קלוף וקצוץ 50 גרם חמאה 1.5 ליטר מים 3 כפות שטוחות אבקת מרק עוף מלח, פלפל שחור גרוס מעט שמיר קצוץ 1/2 מיכל שמנת לקצפת גביע שמנת חמוצה בסיר גדול מחממים את החמאה ומרככים את הבצל, סלרי והגזר. מוסיפים את קוביות תפוח"א והקישואים,אבקת מרק, מעט מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות יתרככו היטב. מורידים את הסיר מהאש, ומרסקים ביסודיות בעזרת בלנדר מוט, את תוכן הסיר, עד שהתבשיל הופך לחלק/הומוגני. מוסיפים מעט שמיר קצוץ דק, מערבבים ומבשלים כדקה או שתים. סוגרים את האש, ומוסיפים תוך בחישה את השמנת לקצפת. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים, מעבירים למקרר לכמה שעות לפחות. מגישים קר, עם כף שמנת חמוצה בכל צלחת. הערה: אצלנו אוהבים את המרק גם כשהוא מחומם!
 

יוליקה

Member
מנהל
נשמע טעים מאד

אני מציעה במקום שמנת לקצפת שזה 32% שומן להשתמש בשמנת לבישול של השף הלבן שזה רק 15% שומן בדיוק כמו השמנת חמוצה ומנסיון האפקט ממש זהה.
 
למעלה