ברזל, לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון)
הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל. (מתוך "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי)