ברזל נמוך

hava15

New member
ברזל נמוך

מה ניתן לאכול מלבד בשר בקר ובשר הודו כדי להעלות את רמת הברזל? כמובן שאני מודעת לכך שאפשר לקחת כדורי ברזל תודה
 
ברזל

במאכלים רבים נוכח הברזל,אך נוכחותו במזון אינה ערובה להספגותו לגופנו עקרונית:ברזל ממקור אורגני-בעיקר בעלי חיים נקלט בקלות רבה יותר מברזל ממקור צמחי ויטמין c מגביר את ספיגת הברזל בגוף טבלה בה מפורט רכוז הברזל במזונות השונים תכלי למצא http://www.netogreen.co.il/pages113.aspx מידע מפורט על עקרונות בנית התפריט ניתן למצא כאן http://www.netogreen.co.il/pages217.aspx#מה_לדעת_כדי_להצליח
 

נעמי66

New member
ברזל, לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון)

הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל. (מתוך "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי)
 
למעלה