גיבניצה - מאפה סרבי

srba27

New member
גיבניצה - מאפה סרבי

Gibanica מאכל כה טעים!!! ולהלן מתכון למאפה סרבי טעים ביותר וקל להכנה. אמנם בארץ אין בדיוק את המרכיבים, אך יש תחליפים וזה יוצא לא פחות טעים מהדבר המקורי. אז ככה: 500 גרם בצק פילו. 250 גרם גבינת פטה שמנה 250 גרם גבינת שמנת 5 ביצים מופרדים 1 ליטר חלב 100 גרם חמאה או שמן את דפי הפילו להניח ישרים מתחת למגבת לחה, בכדי שלא יתייבשו. בקערה גדולה לטרוף את הגבינות , להוסיף את החלמונים ולערבב. בקערה נוספת לטרוף לקצף את החלבונים עם החלב (אפשר להשתמש גם ב3/4 ליטר חלב) ולהוסיף לקערת הגבינות. לערבב הכל היטב להוסיף מלח לפי הטעם (זכרו שהפטה מלוחה מטבעה- אני ממליצה על לא יותר מכפית אחת מלח) ואת 100 גרם השמן. לשמן 2-3 עלי פילו, כל אחד בנפרד או בחמאה מומסת. להניח 2 או 3 עלים בתבנית משומנת. לאחר מכן לקחת כל עלה פילו ולטבול אותו בתערובת הגבינות ואז להניח אקראית בתבנית וכך להמשיך עד שנשארים 3 עלי פילו ולשמור גם על כמה כפות מהתערובת. לכסות את מה שהכנתם בתבנית בשלושת העלים ולחתוך מעט חמאה לקוביות קטנות ולפזר מעל העלה האחרון ולבסוף לצקת את מה שנשאר מתערובת הגבינות והביצים. ניתן להוסיף גם כף אחת של חלב על החלק העליון. לחמם תנור ל-200 מעלות בין 45 דקות ל-שעה. להוציא כאשר המאפה מזהיב, אך לא נשרף! ובתיאבון
 
המרכיבים עושים את הגיביניצה

וואו איזה מתכון נראה מאוד דומה למקור הסרבי. בעבר הכנו גיביניצה עם מרכיבים דלים יותר. תודה רבה על המתכון הנהדר. האם יש תמונה של התוצאה ויותר חשוב, זה מהמשפחה או מספר?
 

srba27

New member
גיבניצה של צ'טניקים:)

תודה:) רק סרבי!!! המתכון משולב במקור של סבתי וקצת ממתכונים בעלי מרכיבים שהם תחליף למרכיבים המקוריים. היות ובארץ לא ניתן להשיג גבינה לבנה סרבית וkore וקיימק, לכן השתמשתי במרכיבים שיש פה ואשר ייתנו טעם הדומה למקור הסרבי. ולהלן לינק של התמונה: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/Gibanica.jpg
 
למעלה