לקינוח אחה"צ:
תפוח ואגס חתוכים לרבעים: והפעם קצת אחרת מהמקובל ,
ב-5 דקות הכנה :
חתכתי תפוח לרבעים .(תפוח גדול מהזן הירוק ) ,
חתכתי לרבעים אגס גדול .
יצקתי מעליהם 4 כפות מיץ-לימון למנוע השחרתם,
ומיד הברשתי אותם מ-2 הצדדים בכפית -קינמון מעורבבת בטיפות סוכרלוז נוזלי ,והנחתי אותם בתבנית וניר -אפיה,
ובפינות התבנית מהצד יצקתי חצי כוס מים, וזהו .
הכול נאפה בתנור בחום בינוני 170 מעלות עד להשחמה קלה.
(כ - 20 דקות מכול צד.)
כשהוצאתי אותם מהתנור בעודם חמים ,פיזרתי מעליהם חצאי -אגוזי- מלך ואגוזי לוז, וגם עליהם פיזרתי מעט קינמון.
בעת האפיה התפוחים והקינמון הפיצו ריח נעים בכול הבית.
מתאים לקינוח למזריקי -האינסולין, (סוג 1)
(ולמי שיש סוכרת מסוג 2 ,חשוב שיתייעץ על כך עם הדייאטנית.)
לילדים כמובן אפשר להשתמש בכף דבש /סילאן ,במקום תחליף הסוכר.
ולאחר הוצאתם מהתנור לוותר על האגוזים ,ולקשט בקצפת שמנת -מתוקה .