המוגלובין/ברזל נמוכים

חני1963

New member
המוגלובין/ברזל נמוכים

שלום, כשההמוגלובין שלי ירד ל 10.5 הרופא נתן לי פריפול - לקחתי את הפריפול מחודש אפריל כל בוקר (ולא ישר אחרי קפה..) השתדלתי לאכול קצת יותר בריא.. אני ממעטת ממעטת בבשר ולכן התחלתי להקפיד על סלט, כוסמת ואגוזים, בכל זאת בבדיקה שנעשתה אתמול ההמוגלובין ירד ל 9.5 - אני מאוד מאוד מאוד לחוצה, כמובן שהיו עוד כל מיני ערכים מחוץ לסוגרים (נמוכים) הרופא החליף לי את הכדורים לפרוגראד פוליק (אולי הספיגה שלו תהיה לי טובה יותר) לפני כחודשיים עשיתי בדיקת צואה לדם סמוי שיצאה תקינה, הרופא אמר שאין לי צורך להילחץ - שאני אחליף כדורים ואשתדל לאכול טוב יותר (ירוקים) היום כבר הכנתי לעצמי כבד, האם כבד יכול להעלות את רמת ההמוגלובין/ברזל? כמה פעמים בשבוע צריך לאכול כבד בכדי שישפיע? אלו עוד מאכלים (בלי בישולים) אפשר לאכול שיעלו בכמות נדיבה את הרמה???? ממש מחכה לשמוע עצות מכם, תודה
 

meravdiet

New member
ברזל במזון

הי כאשר ישנו חסר ברזל כמובן שצריך לקחת כדורי ברזל בכדי להשלים את החסר... חוץ מזה, כדאי מאוד לשפר את התזונה היומית כך שתהיה מאוזנת ותכיל ברזל, צריך לזכור שכאשר חסר ברזל יתכנו חסרים נוספים כגון חסר אבץ, ו B12 - כי כאשר לא אוכלים מאוזן הגוף מפסיד הרבה מינרלים וויטמינים שנמצאים יחד באותו המזון שחסר. אני מציעה לך להקפיד על אכילת מנה בשרית כל יום , הבשר מכיל ברזל שנספג בצורה הטובה ביותר לגופנו, זאת בשונה מברזל שנמצא בקטניות או תרד שהוא שונה ונספג בצורה פחות טובה. מומלץ לאכול: בשר בקר רזה והודו אדום, דגים ועוף . תזונה נבונה כוללת הקפדה על רמות שומן רווי נמוכות במזון ולכן לא כדאי לאכול איברים פנימיים כגון כבד או בשר מעובד כגון קבב והמבורגר. בנוסף, מומלץ לאכול גם ביצה ( 5 בשבוע בערך), טונה, סרדינים ופסטרמה הודו. לבריאות
 
למעלה