המלצ
ה רותחת-עוגת מצפה הימים שהביאה שרון הינרייך

המלצ
ה רותחת-עוגת מצפה הימים שהביאה שרון הינרייך

עוגה מהסוג שמסלקים מהבית שעוד אנשים יסבלו.טעים ברמות....
עוגת מצפה הימים
(תבנית מלבנית בגודל 30X20 בקירוב)
חומרים:
בצק:
200 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום (כהה)
230 גרם קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
30 גרם שקדים טחונים
מלית:
200 גרם חלב ממותק, או 100 מ"ל שמנת מתוקה + 100 גרם חלב ממותק
200 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום (כהה)
30 גרם סילאן או דבש
300 גרם תערובת אגוזים קלויים - מלך, פקאן ולוז (קלופים וקצוצים גס מאוד)
גנאש שוקולד:
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר (אני משתמשת ב 66% ומעלה)
הכנה:
בצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק (ידני או במעבד מזון), משטחים על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, עד להזהבה (כ 30 דקות).
מלית:
מבשלים בסיר את כל חומרי המלית מלבד האגוזים, מביאים לרתיחה. מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומצננים.
יוצקים את המלית על הבצק משטחים בצורה אחידה ומכניסים למקרר לשעתיים.
גנאש:
בסיר קטן מביאים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקרם חלק.
יוצקים את הגנאש על פני העוגה ומטלטלים קלות מצד לצד לקבלת משטח חלק.
מכניסים למקרר לכמה שעות.
חותכים לקוביות קטנות וטורפים!
 
למעלה