מידע

מידע

קראתי בטאגליינז ובקישורים. אני עוסקת במקצוע רפואי "רשמי", ועובדת עם מבוגרים. אני מבינה שתחום הג'לולוגיה בארץ לפחות מופנה בעיקר לעבודה עם ילדים. (או שאני טועה?) מקרב חברי הפורום: למי מכם יש התנסות בעבודה עם מבוגרים? באילו מחלקות? מה החלק שמתייחס לעבודה עם מבוגרים בקורס? איפה למדתם? מה מומלץ? ראיתי שיש קורס שאוטוטו מתחיל- לא יודעת אם אספיק להרשם אליו, כל כמה זמן יש קורסים? מה אתם יודעים על הקורס באסף הרופא? מצטערת אם הפגזתי בשאלות...
 

שמילבי

New member
הי דאראמסאלה

ברצון ובשאיפה תחום הג'לולוגיה פונה אל מאושפזים בכל הגילאים, בפועל בשטח כרגע רוב העבודה מתבצעת עם ילדים. בירושלים יש ג'לולוגים שעובדים במחלקה גריאטרית (כנראה שטרם נכנסו לפורום ולכן לא ענו לך), ויש בוגרת מהכיתה שלי שעשתה סטאג' עם מבוגרים והתכוונה להמשיך שם גם לאחר סיום הקורס. אלו האנשים שאני מכירה אישית שעובדים עם מבוגרים, אך אני מתארת לעצמי שיש עוד (גם אם לא רבים). מתחילה להיות דרישה לעבודה בכל המחלקות (ולא רק במחלקות ילדים) ויש ג'לולוגים שזה מעניין אותם (אצלנו בקורס זוהי שאלה שעלתה די הרבה). אני הייתי בקורס האחרון שהיה באיכילוב מטעם שמחת הלב ועפ"י המודל של ולי,הרעיון של שילוב אומנויות שונות והומור בבתי חולים מתאים לכל גיל למרות שרוב הדגש בקורס היה לכיוון ילדים. ההבדל העיקרי בין המודל שולי עובדת איתו (השנה עבר למכללת אייסיס ישראל) לקורס באסף הרופא (לפחות לקורסים שהיו שם בעבר, אין לי מושג אם הם שינו משהו) הוא שהקורס באסף הרופא הוא קורס ליצנות רפואית - כלומר לומדים ממש ליצנות והעבודה היא בדמות של ליצן והדיאלוג שנוצר הוא עם מיומנויות של ליצן. הקורס באייסיס הינו קורס ג'לולוגיה ואמנם נלמדת בו גם ליצנות אך כאחת מהאומנויות ולא האומנות היחידה. הרעיון שעומד מאוחרי שילוב האומנויות (שולי, אם תצטרף לתכתובת, תגדיר אותו טוב ממני) הוא למצוא עם כל מאושפז את הדרך האופטימלית לעבוד איתו (שהרי לא כולם אוהבים ליצן/ סיפורים/ אומנות פלסטית וכו'), וע"י כך שיש ב"תיק" שלנו (מה שאנו מביאים למחלקה מביחנת כלי עבודה ומימנויות שלנו) מספר כלים, אנו יכולים להתאים את העבודה למאושפז. כמו כן במחלקות ארוכות טווח (שאנו פוגשים מאושפזים מספר רב של פעמים) הדבר מאפשר גיוון לנו ולהם. כמובן שלא כל אחד יכול לבצע את כל האומנויות (אני זייפנית נוראית, אז לא אשיר, בגלל שאני מאד אוהבת מוזיקה - למדתי חמישה שירים ואני מנגנת אותם בקסילופון) אבל גם יש אופציה לפתח את מה שאנו טובים בו (ואז יש לנו מספר "כלי עבודה" ב"תיק") וגם להפתח לדברים שלא ידענו אם אנו טובים בהם או אוהבים אותם (אני בקורס גיליתי על עצמי דברים שהפתיעו אותי). זהו, תשובה ארוכה, מקווה שעניתי לך. בהצלחה!
שמילבי
 
תודה

אני עכשיו בצומת בחיי, ונראה לי שאם לא אלמד הנושא כעת - כנראה שזה כבר לא יקרה. אני משתמשת המון בהומור בעבודתי היומיומית, ומצד שני לא כל כך רואה עצמי עם אף אדום... מה בעצם ההבדל בין ליצנות רפואית לג'לולוגיה???? ומה גילית על עצמך, אם מותר לשאול?
 

שמילבי

New member
המשך...

אני מעתיקה את תשובתה של ולי מלפני 2 עמודים על ההבדל בין ליצנות רפואית לג'לולוגיה:"יש הרבה אנשים שמחפשים קורסים, מקומות שמכשירים או פשוט רוצים לשמוע על המקצוע. אז בואו קודם נעשה הבחנה בין לבין. מיהו הליצן הרפואי? המושג מגיע מאנגלית clown doctor, הליצן הרפואי הוא מי שיוצר ומקיים קשר באמצעות מיומנויות של ליצן!. מיהו הג'לולוג , מקור המילה מיוונית קדומה gelology = מדע ההומור, הג'לולוג הוא מי שיוצר ומקיים קשר באמצעות שילוב האומנויות! ההבדל הוא משמעותי ומגדיר איכויות וסוגי עבודה. על סמך מקומות, מצבים, גילאים וכו' קיימת האפשרות להתאים את סוג המפגש לסיטואציה הספציפית. ולכן בלמידה על המקצוע ועל מקומות ההכשרה יש לבדוק את התכנים עמם נפגש הסטודנט בקורס, כי הרי אף אחד מאיתנו לא ילך לחוג ריקודי עם כי הוא רוצה להיות רקדן בלט קלאסי." ומוסיפה משלי: גם אני לא ראיתי את עצמי עם אף אדום או מצחיקה כל הזמן כמו שליצן אמור... בג'לולוגיה אנו עובדים בדמות שאנו יוצרים לעצמנו (אשר מכילה תכונות בסיסיות שמשותפות לנו ולה וכך גם נוחה לנו לעבודה וגם אמינה והרי הרבה מאיתנו באים למקצוע ללא רקע תיאטרלי), אני לדוגמא שמילבי שהיא בת דודה של בילבי (הבת דודה הפחות מוצלחת של בילבי) ועל דמותי את יכולה לקרוא בשירשור היכרות בתחילת הפורום, כמו גם על דמויות אחרות. והדמות נכנסת לחדר ועושה עם המאושפז - משהו... את מה שקורה בחדר קשה להגדיר או לסכם במילים אבל קורה שם משהו, מקריאה בהרבה תשובות שניתנו פה בפורום אפשר להבין קצת (גם אנחנו, עד שיצאנו לעבודה בשטח, לא הבנו עד הסוף מה זה הדבר הזה שמדברים עליו שקורה בחדר),(אופס - נשמע כמו הגדרה לאהבה - אי אפשר לדעת עד שמרגישים אותה... ואולי אני סתם עייפה ולא מתנסחת טוב, וחברי מהפורום יעזרו לי!
). אבל מה שחשוב להגיד הוא שאנו הג'לולוגים לא עושים ליצנות או לא רק. (יש כאלו מביננו שמתחברים לליצנות ומשתמשים בה יותר ויש שפחות, הליצנות היא רק אחת מהאומנויות שהן כלי העבודה שלנו ויש עוד הרבה אחרות). ויש הרבה שימוש בהומור שאינו ליצנות. מקווה שיצא ברור כל הקטע הזה, קצת קשה לי להתנסח עם מקלדת... יש קורס באייסיס שנפתח בפברואר, אז סביר להניח שיהיו ימים פתוחים לפני ותוכלי ללכת ולהתרשם (נדמה לי שזה גם תנאי קבלה - כי זו סדנה שנותנת מושג על העבודה ועל הקורס), תסתכלי באתר שלהם:isis.co.il בקשר למה שגיליתי על עצמי...לשאול תמיד מותר, התשובה היא אישית אך באופן כללי גיליתי הרבה כח, יצירתיות, עוצמה ותשוקה. הקורס והעבודה בשטח הן מתנות מהנפלאות שנתתי לעצמי. ממליצה בחום (כאילו זה לא היה ברור...
)
שמילבי
 
למעלה