מתכון לעוגה - למישו יש רעיון?

סביוני

New member
מתכון לעוגה - למישו יש רעיון?

ובלבד שלא יהיו בה ביצים (אולי ביצה אחת), חמאה, מרגרינה.
 

limim

New member
../images/Emo91.gifעוגת בננות לחולי צליאק

מתכון: עוגת בננות לחולי צליאק רכיבים: חצי כוס קמח תפו”א 1 כוס פריכיות אורז שנטחנו בבלנדר (כמעט אבקה) 1 כוס סוכר 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1 כוס מחית בננות 1 גביע שמנת חמוצה חצי כוס שמן 2 ביצים שלמות 1 כפית תמצית וניל אופן הכנה: שמים את כל החומרים במערבל או במעבד מזון מצויד בלהב פלסטיק. יוצקים לתבנית אפיה ואופים בערך 40 דקות. נסו בקיסם כאשר זה מוכן. ניתן גם להקפיא עוגה זו ולהשתמש במועד אחר. היא שומרת על טריותה. הערות: לימור: השתמשתי ביוגורט ביו במקום בשמנת. השתמשתי בסוכר חום ולדעתי העוגה מעט מתוקה מדי. סה"כ העוגה טעימה מאוד, רכה עם ציפוי קריספי וילדים אוהבים אותה. מקור המתכון: פורום השף הלבן-רות הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

סביוני

New member
תודה רבה!!!!! (קבלו מתכון...)

עוגת תפוחי עץ הפוכה 3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות (לא חשוב איזה סוג; לא צריך לקלף) 50 גר' מרגרינה או חמאה 5 כפות סוכר חום חצי כפית קינמון 250 גר' שקדים או אגוזים (אפשר טחונים) 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל רבע כוס שמן רבע כוס דבש רבע כוס סירופ מייפל 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח ללא גלוטן עם שקיק אבקת אפיה) אופן ההכנה: 1. מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות). 2. משמנים קלות תבנית עגולה. 3. מטגנים את התפוחים בחמאה/מרגרינה, סוכר וקינמון עד שהם מתרככים קצת. 4. מוסיפים אח"כ את האגוזים/שקדים וממשיכים לטגן; מוסיפים את הדבש ואת סירופ המייפל והוניל – ממשיכים לטגן. 5. משטחים את התערובת על התבנית. 6. מערבבים את שאר חומרי הבצק (קמח, שמן, ביצים, אפשר להוסיף עוד קינמון). 7. משטחים מעל תערובת התפוחים שבתבנית. 8. אופים 25 דקות. 9. הופכים על צלחת ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. מדהים עם כדורון גלידה ליד או מעל…
 
אמא שלי מכינה בראוניס מטורפפפפפפפים

אני אגיד לה שתיכנס לכאן ותכתוב את המתכון. (בראוניס בכלל מתאים לך או שזה לא הכיוון?) היא עושה גם אחלה של עוגת פירות. כלומר עוגה מבצק ובפנים חתיכות פירות טריים, אבל בזה אני חושבת שיש ביצים. (יבורר בהקדם)
 
למעלה