סובין חיטה - מה עושים עם זה?

AreYouReady

New member
סובין חיטה - מה עושים עם זה?

ראיתי שסובין חיטה מלא בהמון סיבים תזונתיים, אז קניתי על השקית יש הוראות להכנת דייסה... מה עוד אפשר להכין מזה? תודה
 

d a p h n a

New member
כשהייתי נערה

התבקשתי על ידי רופאה שלי להוסיף יותר סובין לתזונה שלי בגלל הסיבים. אני הייתי פשוט מוסיפה את זה לדברים כמו יוגורט, או קורנפלקס או כד', כדי לתת להם תוספת סיבים.
 

Tal_Ya_Tal

New member
בעצם הסובין הוא חלק בלתי נפרד מן החיטה.

כך שבמוצרים של חיטה מלאה, הסובין מצוי כבר בפנים. אך אם המוצרים הם מקמח לבן, אין בהם את הסובין. ולכן, כמו שדפנה אמרה, על מנת להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, שגם גורמים לתחושת שובע וגם משפרים את תפקוד מערכת העכול מומלץ להוסיפם לדייסות, סלטים וSMOOTHIES (שייקים של פירות וירקות) או יוגורטים וחלקלקות למינהן. אך אם את אוכלת שפע של פירות וירקות, את מקבלת מספיק סיבים תזונתיים ואינך זקוקה לסובין, שכדי שלא ירגיש לך כמו קש ב
עלייך לערבב אותו עם משהו נוסף ש'יחליק לך בגרון'
L&L TALYA
 
סובין חיטה

אהלן באופן אישי לא הייתי ממליצה לך לאכול סובין כי זה בעצם מזון לא שלם, סיבים תזונתיים עדיף לאכול כאשר הם חלק בתלתי נפרד מהמזון אליהם הם שייכים. למשל חיטה מלא, גריסים, שיבולת שועל גס אורז מלא ועוד... אם בכל זאת את רוצה להוסיף, אז כמו שאמרו קודמיי וצדקו, לכל דבר בעצם: דייסה, פצפוצי אורז, פשטידה שייקים ועוד. רק הקפידו לשתות מספיק נוזלים שאם לא כן זה יכול להכביד על מערכת העיכול. רק חידוד לגבי סיבים תזונתיים, אכילת פירות וירקות (גם בכמות מספקת) אינה ערובה לכך כי יש מספיק סיבים תזונתיים בתפריט- אלו יספקו סיבים בלתי מסיסים בעוד שבדגנים וקיטניות אלו סיבים מסיסים, לכל אחד מהם יתרונות שונים ויש להקפיד לכלול בתפריט גם מאלו וגם מאלו. שירי
 

נעמי66

New member
דעה אחרת על סובין

לפי שיטת ההגיינה הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון) מומלץ להימנע בשימוש בסובין. ציטוט מספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן אורי, "תזונת האדם ובריאותו": "בתקופה שכלי-התחבורה העיקרי היה הסוס, נמכר הסובין (הקליפה והנבט של גרגרי החיטה) כמאכל לסוסים. כשהצטמצם השימוש בסוסים, מצאה תעשיית "השלמות המזון" דרך מתוחכמת לשכנע אנשים לצרוך סובין, בטענה שאין מספיק תאית בתזונה המודרנית, ולכן הם סובלים מעצירות ובעיות אחרות. הסובין מכיל חומצה פיטית, אשר עלולה לגרום לאנמיה. (חומצה זו מתבטלת בתהליך החימום, כשאופים לחם מחיטה מלאה). הסובין גורם לאובדן סידן ומינרלים אחרים, כי הוא מגרה את המעי הדק, עד שזה שואף לסלקו מתוכו, ועם יציאת הסובין, מסתלקים גם המינרלים, עוד לפני שנספגו במחזור-הדם. עצירות ומחלות מעיים אינן נגרמות בגלל חוסר תאית, אלא בגלל מזון מתועש. הטבע לא התכוון שהאדם יאכל גרגר לחוד, קליפה לחוד ונבט לחוד. עדיף לאכול לחם מקמח מלא וחיטה נבוטה, ולא להזדקק למאכל סוסים".
 

MyTaoWay

New member
שאלה -

אם מוספים סובין לאפיית לחם לבן אז זה בסדר? ''הטבע לא התכוון שהאדם יאכל גרגר לחוד, קליפה לחוד ונבט לחוד '' יש משהו במשפט הזה... הבעיה היא, שאצלנו אף פעם לא הצליחו להנביט חיטה...
 

נעמי66

New member
הוספת סובין לקמח לבן

לא נשמע לי רעיון טוב... למה להשתמש בקמח לבן, ולא בקמח מלא?
 

MyTaoWay

New member
כי קמח מלא עושה לי

כאבי בטן... לא יודעת למה, אבל זה תמיד ככה אצלי...
 

נעמי66

New member
כאב-בטן בגלל אכילת קמח מלא

אני הייתי מקבלת את זה כהודעה מהגוף, או ממערכת העיכול - לא מתאים לי לאכול את זה, מומלץ לוותר. זה יכול להיות בגלל הקמח עצמו, או צירופי מזון לא נכונים (כאלה שמערכת העיכול מתקשה להסתדר איתם). שיטת ד"ר שלטון, אגב, ממליצה למעט בשימוש בחיטה ותוצרתה, בגלל חומצתיותה הגבוהה ותכולת הזרחן שלה, שגבוהה גם היא. מבין כל הדגנים הקיימים אני משתמשת בקינואה בלבד, לעיתים רחוקות.
 

MyTaoWay

New member
צודקת,

אבל רגע את לא אוכלת לחם ?? בכלל ?? מהי שיטת ד"ר שלטון? איזה צירופי מזון לא מתאימים קיימים? בקשר למזון חומצי אני לא מזמן קראתי את המאמר הזה, http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3053097,00.html האם לזה התכוונת ? או שיש עוד טבלאות כאלו ?
 
למעלה