תודה על תגובתך
גרמת לי להבין שוב, עד כמה ניסוחים מדוייקים הם דבר חשוב. לכן אני חוזרת וכותבת שוב, שמה שכתבתי נכון, לפי דעתי, ברוב המקרים, אם כי ייתכן שלא בכולם. אני עדיין חושבת שמה שכתבתי הוא נכון לפי הפילוסופיה הסינית (וזו היתה השאלה) גם אם הוא לא מעוגן בכתבים העתיקים. קפה, חומרים משמרים, קוקה קולה וחברים אחרים לא היו קיימים לפני אלפיים שנה. אבל היו דברים אחרים שמרעילים את הכבד ומהם הומלץ להימנע. העיסוק בבישול מחזק את הטחול. נכון שפעם לא היו מקררים, וגם היום זה לא קיים בכל בית בסין, אבל הסינים מבשלים בכל יום את שלוש הארוחות שלהם, הם לא מחזיקים אוכל במקרר ולא שמעו על סנפרוסט. להוציא אוכל מהפריזר ולהפשיר במיקרוגל - זה לא סיני, לא משנה מאיפה תסתכל על זה. חלק מהפילוסופיה הסינית הוא לחיות כאן ועכשיו, הווה אומר - להתאים את ההמלצות למוצרים שנצרכים היום. חלק מזה הוא גם להיות הגיוני ולהמליץ לאנשים לעשות את השינויים שהם מסוגלים לעשות בהתאם לאורח החיים שלהם, וזה מתקשר למה שכתבת על אורח חיים מערבי ואיזון. לגבי הסלט: לא כתבתי להימנע מפירות ומירקות, וצר לי אם זה מה שהובן מדברי. כתבתי שהסינים נמנעים מסלטים קרים, וזה נכון. לא ראיתי סיני שאוכל חסה ככה סתם, מבלי שתהיה מוחמצת או מבלי שעברה תהליך מסויים. לצורך הדיון - אפשר כמובן להוסיף ירקות ופירות לתפריט. אבל ארוחה שמבוססת על סלט - זה לא לעניין. גם לאנשים שיש להם אש בקיבה. ממה שאני ראיתי, חלק ניכר מהמקרים של חום בקיבה מבוסס על חולשה מסויימת. אבל גם אם קיים מקרה של חום על בסיס חום בלי חולשה של הקיבה (לא נתקלתי במקרה כזה, אגב) אוכל קר מחליש את הקיבה, מכיוון שהיא צריכה לעבוד קשה מאוד על מנת "לבשל" אותו. גם אם יש בה אש. וזו לא הדרך לשקם את הקיבה. צריך להעיף את האש מבלי לפגוע בה, ומבלי לגרום לה למצוקה זמנית שבאוכל הקר, ולתחושה שהיא חייבת להילחם בקור על ידי הוספת חום נוסף. שוב, שילוב של פירות וירקות הוא, בעיני, משהו אחר. אבל ארוחת סלט, או סנדביץ' או מאכלים רבים אחרים שאינם תבשיל, בתור ארוחה, זה משהו אחר. ממה שאני ראיתי בקליניקה, אנשים מבקשים המלצות ספציפיות ושמות של מאכלים שאפשר להשיג רק בבתי הטבע, בעוד על דברים מאוד בסיסיים וחשובים הם מוותרים, כמו ארוחת בוקר, או שהם שותים חמש כוסות קפה ביום. לפי תפיסתי, המלצות בסיסיות כמו שלוש ארוחות ביום בשעות קבועות ולא מול המחשב, וכן להכין לעצמך את הארוחה (במידת האפשר), מחזקות את תפקודי הגוף ותומכות בכל המערכות. אדם שאומר שהוא לא יכול לעמוד אפילו באכילת עוגיה לארוחת הבוקר, ובטח שלא בויתור על הפיתה עם הפלאפל, לא יקבל המלצות לארוחת אצות, קינואה ונבטים מאודים... ל מה שכתבתי הוא מהנסיון שלי. אני לא יודעת הכל, ולא טיפלתי בכל המקרים האפשריים, לכן אשמח ללמוד ממך ומשאר חברי הפורום על נסיון שונה או לשמוע דעות נוספות.