שאלה

שאלה ../images/Emo141.gif

אני לומדת שנה ג´ שיאצו , שנת התמחות. הייתי רוצה להתחיל לטפל באנשים אבל אני לא ממש יודעת כמה אני צריכה לקחת בשביל טיפול מישהו יכול לייעץ לי או לעזור ? תודה קארין.
 

tanka

New member
שאלה נוספת

ושאלתי היא האם את מרגישה בטוחה מספיק לאחר שלוש שנות לימוד להתחיל לטפל באנשים? (זו אינה בקורת חלילה כי אם שאלה אמיתית)
 
תשובה ../images/Emo141.gif

אני בשנת ההתמחות שלי , ז"א שאני כבר מקבלת דרך המכללה בקליניקה מטופלים. ולדעתי הגיע הזמן שאני אתחיל לקבל מטופלים גם בבית ולא דרך המכללה. אם לא עכשיו , אז מתי?
 
שאלה גדולה

גם מטפלים ותיקים ממשיכים להתלבט בשאלה זו. בין המטפלים עימם אני נפגשת מדי שבוע בסוגים שונים של הכשרות מקצועיות (מה שמלמד שזה אינו קשור למקצוע אחד ספציפי)עולה מדי פעם השאלה . מתוך מכלול התשובות שמוצעות בדיונים אלה מסתמן שלגורמים הבאים יש חלק בקביעת המחיר : בטחונו העצמי של המטפל ודעתו על עצמו ויכולת תרומתו לבריאותו של המטופל . אזור המגורים (בפריפריות הטיפולים זולים יותר) כמה חבריו גובים בעבור טיפול דומה . מה מחיר הטיפול בקופות החולים השונות . מקווה שעזרתי .
 

יעלי2

New member
שלום ומזל טוב על הפורום !

מתי פתחתן/ם אותו? אני לומדת עיסוי ומצטרפת לשאלתה של ההיפראקטיבית. בקופות החולים התשלום על עיסוי יקר יותר מטיפולים משלימים אחרים כמו רפלקסולוגיה, דיקור וכו. אני ממש בעיצומם של הלימודים ולכן לא אקבל אנשים עד סיום הלימודים, אבל מתחילה להתענין ברכישת מיטה (אשמח להמלצות מניסיון), ובאופציה לקבל מטופלים בביתי. בתודה ויישר כוח על הפורום.
 
מחירים

בקופות החולים (וזה אינו אחיד בכולם) מתמחרים בין השאר לפי משך זמן הטיפול . מחיר טיפול כמו במוצרים אחרים מבוסס גם על כוחות השוק . כיום למשל כשהמצב הכלכלי הכללי בשפל, גם מחירי הטיפולים (אף כי לא כולם) יורדים . בעיקר אלו הנתפסים אצל המטופלים כטיפולי פינוק ולא טיפולי הכרח . אך אל תיפול רוחכן , התחילו לעבוד עשו זאת היטב ולאט לאט תגלו שיש לכן חוג מטופלים . בסופו של דבר הפרקטיקה הפרטית המכניסה נבנית מהשילוב של האדם (אמפטי, נעים, אנושי וכו´) ורמת המקצועיות . אחד מהם לא יספיק .
 
למעלה